דלעת ממולאת

דרגת קושי:

כמות מצרכים:16

זמן הכנה: 1.08 שעות

רכיבים

מצרכים ל-4-5

1 דלעת גדולה

לבשר:
1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות 2 ס"מ 
3 שיני שום קצוצות
ענף רוזמרין
2 גזרים קלופים ופרוסים
3 בצלים פרוסים דק
1 כוס יין אדום
1/2 כוסות מרק בשר או מים
1/3 כוס שמן זית
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מגולענים
1 סלסלת פטריות אופציונלי
מלח
פלפל 
1 כף בהרט

לאורז:
2 כוסות אורז יסמין
1/4 כוס שמן 
1 כפית מלח 
3/4 1 כוסות מים 
1 כוס תערובת עשבי תיבול לפי הטעם קצוצים (פטרוזילה, כוסברה, נענע, שמיר)

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. הדלעת: שוטפים היטב את הדלעת, חותכים את חלקה העליון ומרוקנים את תוכנה. מתיזים מעט שמן או מברישים מבחוץ ומבפנים ואופים כשעה או עד שהדלעת מתרככת מעט.

3. בינתיים מכינים את הבשר: שמים את כל מרכיבי התבשיל בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהבש רך (הוא עוד ימשיך להתבשל בתוך הדלעת).

4. מכינים את האורז: שמים בסיר שמן, מים, מלח ואורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מכבים וממתינים כ- 10 דקות. מערבבים את האורז עם מזלג (פותחים אותו), מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים בעדינות.

5. ממלאים את הדלעת: יוצקים לתוך הדלעת את תבשיל הבשר עם מעט מנוזלי הבישול, מסדרים בעדינות מעל את האורז, מכסים בנייר כסף את הפתח ואופים כ-45 דקות נוספות להשלמת הריכוך ומיזוג הטעמים. מקררים מעט ומגישים ישר לשולחן.