כריך ירקות צלויים עם איולי יוגורט

דרגת קושי:

כמות מצרכים:28

זמן הכנה: 25 דקות

רכיבים

כמות: עבור 4 כריכים גדולים

מצרכים:

8 פרוסות של לחם כפרי או 4 לחמניות

לאיולי יוגורט:
5 חלמונים
2 שיני שום
1 כפית מלח ים
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ יין לבן
500 מ"ל שמן זית
100 גרם יוגורט (עדיף כבשים)

לאריסה:
50 גרם פלפל מתוק יבש, נקי מגרעינים ומושרה לילה במים קרים
5 שיני שום
1 כף שאטה גרוס
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון

לירקות צלויים:
1 חציל
2 קישואים
2 עגבניות 
1 פלפל חריף ירוק
1 תפוח אדמה
1/4 כרובית
1 בצל יבש
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח ים
2 ענפי מרווה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לסלט עשבים:
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור נענע
1/4 צרור כוסברה
1 לימון
6 כפות שמן זית
קורט מלח ים

הוראות הכנה

1. האיולי: מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים מלבד שמן הזית והיוגורט. טוחנים על מהירות נמוכה-בינונית ומזלפים את שמן הזית תוך כדי הטחינה בקצב איטי עד לקבלת מרקם של מיונז. מוציאים לקערה ומערבבים בעדינות פנימה את היוגורט. שומרים במקרר.

2. האריסה: טוחנים את הפלפלים והשום במטחנת בשר או מעבד מזון. מערבבים עם שאר המרכיבים ושומרים בצנצנת במקרר.

3. הירקות: פורסים את הירקות דק לעובי של כ-4 מ"מ ואת הכרובית מפרקים לפרחים. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מסדרים על 2 מגשים עם נייר אפייה בשכבה אחת עם ענפי המרווה וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות.

4. הסלט: מפרידים את העלים מהגבעולים ושוטפים היטב. ממש לפני הרכבת הכריך מתבלים במיץ מלימון אחד, שמן זית ומלח.

5. ההרכבה: על פרוסות הלחם מורחים איולי ואריסה. מסדרים כמות נדיבה מהירקות הצלויים ומעליהם את סלט העלים המתובל. סוגרים את הכריך, עוטפים ונהנים.