רוטב בולונז מהיר

דרגת קושי:

כמות מצרכים:15

זמן הכנה: 30 דקות

רכיבים

מצרכים ל-4 מנות:

4 כפות שמן קנולה
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
בצל גדול קצוץ
גבעול סלרי קצוץ
3 שיני שום פרוסות דק
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
2 כפות (אריזה קטנה) רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי קילו בשר בקר טחון
כף פפריקה מתוקה
רבע כוס מים
חבילת פסטה (500 גרם) שאוהבים (מומלץ פנה)
להגשה: מעט שמן זית לזילוף ועלי טימין טריים

הוראות הכנה

1. מחממים את השמן במחבת כבדה, מטגנים את הגזר, הבצל והסלרי על אש גבוהה עד ריכוך (5-6 דקות). 

2. מוסיפים את השום ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת רסק העגבניות. 

4. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומבשלים אותו עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הפפריקה ואת המים. ממשיכים לבשל כעשרים דקות. 

5. בזמן הזה מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

6. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים את המים, מערבבים אותה עם רוטב הבולונז, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי טימין ומגישים.