בוריק במלית פלאפל

דרגת קושי:

כמות מצרכים:19

זמן הכנה: 1.33 שעות

רכיבים

חומרים ל15 מנות 
1/2 ק"ג גרגרי חומוס, מושרים ללילה 
1 בצל גדול קלוף
5 שיני שום קלופים 
1 כוס כוסברה טרייה, שטופה וקצוצה גס 
1 כוס פטרוזיליה טרייה שטופה וקצוצה גס
1כף זרעי כוסברה טחונים גס
1/2 כפית כמון
מלח
פלפל שחור
2 כפות קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
1 חבילת עלי סיגר מרוקאי מופשרים על פי ההוראות 
1/2בקבוק שמן קנולה

ליוגורט
2-3 שיני שום קצוצות
מיכל יוגורט גדול יוגורט 
1/3 כוס שמנת מתוקה למרקם 
1 קליפה מגורדת מלימון 1
מלח
5 עלי נענע קצוצים דק

הוראות הכנה

1 מסננים ושוטפים את גרגרי החומוס.

2 טוחנים את החומוס עם בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה והפלפל השחור במטחנת בשר או מעבד מזון, עד לקבלת מרקם גס. זהירות, לא להגיע למרקם של פירה.

3 מתבלים, מוסיפים אבקת אפיה וקמח, מערבבים היטב ומצננים במשך שעה במקרר. בינתיים מערבבים יחד את כל חומרי היוגורט.

4 במחבת עמוקה מחממים את השמן (לטיגון חצי עמוק).

5 ממלאים ומטגנים – לוקחים עלה סיגר שמים במרכזו 2 כפות גדושות מתערובת הפלאפל מקפלים ל2 מחממים שמן ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד, מניחים על נייר סופג, מגישים עם רוטב יוגורט וסלט ישראלי.