בורקיטס מנגולד מקמח מלא

דרגת קושי:

כמות מצרכים:10

זמן הכנה: 2 שעות

רכיבים


ל- 30 בורקיטס

לבצק:
280  גרם (2 כוסות) קמח מלא 
100  מ"ל (1/3 כוס+כף) שמן זית
1  ביצה
80  מ"ל (1/3 כוס) מים
קורט מלח

למילוי:
2  כפות שמן זית
צרור גדול תרד או עלים מ-2 צרורות מנגולד, חתוכים גס
80  גרם גבינת פטה, מפוררת
חופן אגוזי מלך קצוצים גס (רשות)
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
ביצה טרופה או שמן זית, להברשת המאפים
שומשום, לפיזור

 

הוראות הכנה

-מתחילים בהכנת הבצק: שמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים לבצק אחיד ומעט דביק. מעבירים למשטח מקומח ולשים 3-4 דקות, עד שהבצק נהיה חלק ונעים למגע. אם הוא מרגיש יבש מדי, מוסיפים מעט מים. מעבירים למקרר ונותנים לבצק לנוח כשעה. 

-הכנת המילוי: מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את עלי התרד או המנגולד, מבשלים על להבה גבוהה 3-5 דקות ועד שהתרד מאבד את רוב נפחו. מעבירים למסננת צפופה, נותנים לו להתקרר מעט ואז סוחטים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים. את התרד הסחוט מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה המפוררת, האגוזים ומלח ופלפל לפי הטעם. ומערבבים.

-יוצרים את הבורקיטס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-2. על משטח עבודה נקי ומקומח קלות מרדדים כדור בצק אחד לריבוע בגודל 32X32 ס"מ בערך (עובי 1/2 ס"מ או פחות). חותכים ל-16 ריבועים בגודל פחות או יותר שווה. במרכז כל ריבוע מניחים כפית נדיבה מהמלית ומקפלים את הריבועים מפינה לפינה, ליצירת משולש. מהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומהדקים שוב את הקצוות עם מזלג. חוזרים על הפעולות עם מחצית הבצק השנייה. 

-מברישים את הבורקיטס בביצה או שמן זית, זורים מעט שומשום אופים כ-15 דקות, או עד שהבצק אפוי לחלוטין. מוציאים, נותנים לבורקיטס להתקרר ומגישים.