בטטות אפויות במילוי לחמעג'ון

דרגת קושי:

כמות מצרכים:11

זמן הכנה: 1.33 שעות

קרדיט


רכיבים

4בטטות בגודל בינוני
300
גרם בשר כבש טחון (רצוי יחד עם שומן)
3
כפות שמן
1
בצל קצוץ
1
עגבניה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
2
כפות רסק עגבניות או קטשופ
1
פלפל חריף קצוץ
1/3
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

להגשה:
טחינה מוכנה

הוראות הכנה

-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים בה את הבטטות. אופים שעה עד שהבטטות מתרככות לחלוטין. מוציאים ומצננים מעט. 
-בינתיים, מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
-חוצים את הבטטות לאורכן, ממלאים בהן מתערובת הבשר ומחזירים לתנור ל-10 דקות או עד מידת העשייה הרצויה. מוציאים, מזלפים מעל טחינה ומגישים.