גירוס יווני

דרגת קושי:

כמות מצרכים:10

זמן הכנה: 15 דקות

רכיבים

כמות: עבור 2 מנות

מצרכים:
500 גרם סטייק פרגית
1 כפית אורגנו יבש
ענף טימין מפורק לעלים קטנים
מעט מיץ לימון סחוט
6 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס

להגשה:
פיתה 
1 כוס טחינה מוכנה
2 עגבניות מרוסקות על פומפיה 
בצל ירוק קצוץ
1-2 מלפפונים קצוצים

הוראות הכנה

1 מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית עד גבוהה וכשהיא לוהטת מוסיפים שמן זית ודקה אחרי את הפרגיות.

2 מתבלים את הפרגיות במלח גס ופלפל שחור גרוס, מפזרים מעליהן את האורגנו והטימין והופכים.

3 כשהפרגיות מקבלות מעטה שחום וצרוב משני הצדדים סוחטים מעליהן מיץ לימון וממשיכים לצרוב 2 דקות נוספות. מוציאים מהמחבת ומניחים על קרש חיתוך.

4 חוצים את הפיתה לשתי פרוסות וקולים אותן על אותה מחבת בה צרבנו את הפרגיות כך שיספגו את הטעמים. את הפרגיות פורסים בעזרת סכין חדה כמו שווארמה.

5 ההגשה: מניחים על כל צלחת חצי פיתה קלויה, מורחים כף או שתיים מהעגבניות הטריות המרוסקות, עורמים מעל את הפרגית הקצוצה, הבצל הירוק, כף מהטחינה ומעט מלפפונים טריים קצוצים ומגישים.