גספצ'ו

דרגת קושי:

כמות מצרכים:9

זמן הכנה: 15 דקות

רכיבים

1 ק"ג עגבניות
1 מלפפון קלוף
חצי בצל לבן
2 פרוסות לחם לבן ללא הקשה
1/4 כוס שקדים קלופים קלויים
1/3 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
(אופציה) רוטב טבסקו / רוטב וורסטרשייר

הוראות הכנה

1 חורצים X בעגבניות ושולקים במים רותחים לכחצי דקה. מקלפים וחותכים לרבעים.
2 מכניסים לבלנדר את העגבניות, הבצל והמלפפון. טוחנים עד למרקם קצוץ דק (לא חלק!). מוציאים כחצי מהמסה ושמים בצד.
3 מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד למרקם חלק. מערבבים את שתי המסות ומוסיפים מים עד לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים לפי הטעם.
4 מערבבים היטב לפני הגשה ואוכלים בהנאה בשמש!