דג עטוף באצות ים

דרגת קושי:

כמות מצרכים:8

זמן הכנה: 15 דקות

רכיבים

דג ים לבן טרי מפולט (לשאול את מוכר הדגים מה הכי טרי באותו היום)
מלח
פלפל
אצות אולווה (ניתן לקנות טריות או קפואות בחנויות טבע או דרך סיקורה) או לחילופין עלי גפן
שמן זית

קרם שורש סלרי:
4 ראשי סלרי גדולים
2 שיני שום
גבעול טימין
500 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
פלפל 
מלח
שמן זית

הוראות הכנה

1 קרם שורש סלרי: קולפים וחותכים את שורש הסלרי לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה.

2 מניחים את כל מרכיבי קרם השורשים בסיר רחב, מכסים עם נייר אפייה. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מדי פעם מערבבים ומבשלים עד שהשורשים רכים (אפשר לבדוק את הרכות שלהם בעזרת קיסם שננעץ בתוך הירקות).

3 טוחנים הכל במעבד מזון או בלנדר ומוסיפים קצת שמן זית תוך כדי טחינה עד למרקם קרמי.

דג: חותכים את הדג לקוביות של 3.5 ס"מ ומתבלים במלח ופלפל. ועוטפים כל קובייה באצה/ עלה הגפן.

5 משמנים פלאנצ'ה וצולים 3 דקות מכל צד. מגישים על מצע קרם השורשים. אם רוצים מקשטים בשקדים.