דג שלם בתנור עם ירקות שורש

דרגת קושי:

כמות מצרכים:10

זמן הכנה: 20 דקות

רכיבים

חומרים ל- 4 מנות
4 דגי לברק או כל דג לבן אחר שלם ללא קשקשים וזימים ומנוקה באיזור הבטן
1 לימון חצוי ופרוס בעובי של כסנטימטר
2-3 ענפי טימין
8 עלי מנגולד
חופן עלי ברוקולי חלוטים קלות
2 קולורבי קלופים ופרוסים גס
2 גזרים קלופים וחתוכים בעובי של כסנטימטר
סלק גדול קלוף וחתוך לקוביות בעובי של כסנטימטר

8 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כוסות יין לבן

הוראות הכנה

1 מחממים את שמן הזית במחבת חסינת חום שמתאימה גם לתנור. בינתיים ממלאים את בטן הדג בפלחי הלימון ובטימין. מוסיפים למחבת מלח ופלפל. חורצים את הדג משני הצדדים ומעבירים אותו למחבת.

2 מוסיפים לה קולורבי, גזרים, סלקים, וברוקולי. אחרי 2-3 דקות מרימים אותו בזהירות מהזנב ובודקים שהשחים. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מוסיפים עלי מנגולד שיכסו את המנה ומעל מוזגים יין לבן. מכניסים לתנור ל-10 דקות או עד שהדג מוכן.

4 מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים את כל הנוזלים מהתבנית על הדגים.