דואה-איסמאללה-מָרָקֶסֶם

דרגת קושי:

כמות מצרכים:15

זמן הכנה: 35 דקות

רכיבים

לארוחה של שבעה אנשים:

100 גר' עגבניות מיובשות

6 בצלים בינוניים

כף כוסברה מיובשת

3 שיני שום גדולים

2 שורש סלרי בינוניים

2 פלפלים חריפים-יבשים-פרוסים

רולדה של בשר צלי כתף (כ-2 ק"ג)

חצי כוס מים

2 חב` תחתיות ארטישוק קפוא או טרי (חלוט)

12 תפוחי אדמה קטנים שלמים או 6 גדולים פרוסים לסירות

2 בטטות בינוניות-קוביות

כ-10 פרחי כרובית בינוניים

חצי כוס יין אדום יבש

פלפל ומלח לפי הטעם

2 כפות גדושת דבש

2 כפות שמן זית 'עץ הזית'

3 כפות שמן קנולה של 'עץ הזית'

הוראות הכנה

1 מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן, מוסיפים קוביות שורש סלרי ,כוסברה יבשה, שיני שום עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות היבשות ו- 2 כפות מים ומבשלים כרבע שעה.
2 מבשלים רולדה של בשר פילה כתף (רצוי טרי) עד לריכוך. מניחים במקרר לכמה שעות או ללילה שינוח.
3 פורסים לפרוסות נאות ומניחים בסיר-קדרה, רחב וגדול. יוצקים עליו את הציר המבושל ועוד כשליש כוס מים. מבשלים על אש קטנה לכ-חצי שעה.
4 חולטים את כל הירקות יחד, מסננים ומסדרים מעל פרוסות הבשר.
5 מכינים תמהיל של דבש, יין, 2 כפות מים רותחים (להמיס את הדבש) פלפל ומלח לפי הטעם. יוצקים את התמהיל על הירקות הבשר והציר, מכסים בפטרוזיליה/כוסברה ומבשלים יחד עוד כחצי שעה.
6 אוכלים את זה עם לחם שחור חם או עם צנימי לחם מרוחים בשמן זית 'עץ הזית' שום וזעתר ישר מן התנור.
שותים ליד יין מהבקבוק שפתחנו ואפשר לקנח בכוסית עראק-אניס .

אחריות סבתא נינה:
אם לתבשיל נדבקים, לא יתקרבו מיני מזיקין!