חריימה מנצח

דרגת קושי:

כמות מצרכים:12

זמן הכנה: 45 דקות

רכיבים

(6 מנות):

2 דגי מוסר ים או בורי, פרוסים ל-2-3 חתיכות עם העצמות

חצי כוס שמן זית כתית מעולה מעודן

6-8 שיני שום, קלופות וכתושות (אם זה שום עדין, אפילו יותר)

2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1 כפית קימל טחון

חצי כפית כורכום

מלח

3 עגבניות, מרוסקות על פומפייה

1 קופסה קטנה (200 גרם) של רכז עגבניות (עדיף איטלקי)

כחצי כוס מים

להגשה:

כוסברה

לימון, פרוס לרבעים

הוראות הכנה

1 מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים כחצי דקה עד שעולה ריח.

2 מוסיפים עגבניות מרוסקות ואת רכז העגבניות, מערבבים ומטגנים יחד כ-3 דקות. יוצקים מים ומערבבים.

3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות לאיחוד הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול (חשוב שהרוטב יהיה ממש טעים בשלב הזה).

4 מסדרים את נתחי הדג ברוטב ומבשלים כרבע שעה או עד שהדג עשוי (היזהרו לא לייבש אותו). מגישים עם כוסברה ורבעי לימון.