מפרום

דרגת קושי:

כמות מצרכים:11

זמן הכנה: 2 שעות

רכיבים

(8 מנות):

כ-24 ממולאים:

3-4 תפוחי אדמה בגודל דומה

חצי כוס קמח

2 ביצים טרופות

מלח

פלפל שחור

למלית הבשר:

500 גרם בקר טחון

1 בצל, קצוץ או מגורר בפומפייה

1 תפוח אדמה, מגורר בפומפייה

2 שיני שום, כתושות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

2 כפות שמן זית כתית מעולה ארומתי

1 בצל, קצוץ

2 גבעולי סלרי, קצוצים

3 כפות רסק עגבניות

3 כוסות מרק או מים

1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)

חצי כפית קימל טחון

כפית-כף (תלוי במידת החריפות הרצויה) פלפלצ'ומה

הוראות הכנה

1 מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד ולשים בידיים כדי שהתערובת תהיה אחידה וחום הידיים יחבר בין המרכיבים ויטמיע את הטעמים.

2 מכינים את תפוחי האדמה למילוי: מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות אחידות בעובי 3 ס"מ. כל פרוסה כזאת חוצים לרוחב ומשאירים צד אחד מחובר (לקבלת מעין פה).

3 ממלאים: יוצרים קציצות וממלאים כל כריך תפוח אדמה בקציצה. מהדקים את הצד החתוך.

4 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל וסלרי ומאדים יחד 3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים מרק או מים, תבלינים ופלפלצ'ומה. מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות לקבלת רוטב.

5 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק, כמו לשניצל.

6 מטגנים: מקמחים את כריכי תפוח האדמה, טובלים בביצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.

7 מבשלים: מניחים את תפוחי האדמה הממולאים והמטוגנים ברוטב, מכסים ומבשלים כשעה בחום נמוך – על הכיריים או בתנור. במידת הצורך מוסיפים עוד מרק או מים.