(8 מנות):
כ-24 ממולאים:
3-4 תפוחי אדמה בגודל דומה
חצי כוס קמח
2 ביצים טרופות
מלח
פלפל שחור
למלית הבשר:
500 גרם בקר טחון
1 בצל, קצוץ או מגורר בפומפייה
1 תפוח אדמה, מגורר בפומפייה
2 שיני שום, כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
2 כפות שמן זית כתית מעולה ארומתי
1 בצל, קצוץ
2 גבעולי סלרי, קצוצים
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מרק או מים
1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)
חצי כפית קימל טחון
כפית-כף (תלוי במידת החריפות הרצויה) פלפלצ'ומה
1 מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד ולשים בידיים כדי שהתערובת תהיה אחידה וחום הידיים יחבר בין המרכיבים ויטמיע את הטעמים.
2 מכינים את תפוחי האדמה למילוי: מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות אחידות בעובי 3 ס"מ. כל פרוסה כזאת חוצים לרוחב ומשאירים צד אחד מחובר (לקבלת מעין פה).
3 ממלאים: יוצרים קציצות וממלאים כל כריך תפוח אדמה בקציצה. מהדקים את הצד החתוך.
4 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל וסלרי ומאדים יחד 3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים מרק או מים, תבלינים ופלפלצ'ומה. מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות לקבלת רוטב.
5 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק, כמו לשניצל.
6 מטגנים: מקמחים את כריכי תפוח האדמה, טובלים בביצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
7 מבשלים: מניחים את תפוחי האדמה הממולאים והמטוגנים ברוטב, מכסים ומבשלים כשעה בחום נמוך – על הכיריים או בתנור. במידת הצורך מוסיפים עוד מרק או מים.