חיטה וחומוס עם פטריות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:11

זמן הכנה: 2.5 שעות

רכיבים

3 כוסות חיטה מושרים לילה
3 כוסות חומוס מושרים לילה
8 פטריות פורטבלו ללא הרגליים
8 תפו"א קלופים
קופסת שמורים של עגבניות קלופות
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
מלח
פפריקה
כמון
כורכום
חצי כוס שמן קנולה 'עץ הזית'

הוראות הכנה

1 מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את השום.
2 לאחר כ-5 דקות מוסיפים את העגבניות לעוד כ-10 דקות.
3 מוסיפים מים כחצי מגובה הסיר הגדול ומביאים לידי רתיחה. מוסיפים את כל התבלינים, טועמים וכשמגיעים לטעם הרצוי מוסיפים את החיטה, החומוס ותפו"א.
4 כשהכול רותח, מורידים את עוצמת האש למינימום, מניחים מעל הכול את הפטריות שיצרו מעין כיסוי לתבשיל ומבשלים כ-2 שעות עד שהמים נגמרים.
(אם חסר מים, ניתן להוסיף חצי כוס מים רותחים). אין לערבב.
5 במידה ואתם רוצים להוסיף בשר, אזי ניתן להוסיף גוש בשר בתחתית הסיר, כך לצמחונים יש את הפטריות והחלק העליון של האוכל, ולאוכלי הבשר יש את מאמצע הסיר ועד תחתיתו ארוחה מלאה.