דלעת ערמונים במילוי בשר

דרגת קושי:

כמות מצרכים:10

זמן הכנה: 50 דקות

רכיבים

חומרים ל-4 מנות: 
4 דלעת ערמונים / להוריד את הראש בהתאם לגודל
2 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוך לקוביות קטנות
200 גרם בשר טחון (רצוי צוואר/ כתף)
100 גרם כוסמת שבושלה כמו פסטה, סוננה וקוררה
4 כפות פירורי לחם מתובלים
מלח
פלפל שחור
שמן זית כתית מעולה

הוראות הכנה

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את הדלעות בתבנית, מרססים קלות בשמן זית מתבלים במלח ופלפל שחור ומכניסים עם הגרעינים לכ-20 דקות לאפייה ב-180 מעלות עטוף בנייר כסף לריכוך ראשוני בלבד. הדלעות מוכנות כשסכין ננעצת בבשרן בקלות.

2 במקביל מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים בצל ומאדים עד שקיפות.

3 מוסיפים שום, גזר, מלח, פלפל. מוסיפים בשר טחון.

4 בעזרת כף מרוקנים את הגרעינים ובמקומם מכניסים את מילוי הבשר.

5 מפזרים מעל הכל פירורי לחם מתובלים ומרססים בשמן זית. אופים 10 דקות בחום של 180 מעלות.

6 למילוי : במחבת עם כף שמן זית קולים את הכוסמת למשך כ-5 דקות עד שהיא משחימה קלות, מוסיפים את הבצל, הגזר הבשר הטחון ומטגנים יחדיו לעוד כ-5 דקות.

7 לאחר מכן מוסיפים את הכוסמת, מערבבים ומסירים מהאש.

8 מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, מרוקנים אותה מהגרעינים וממלאים בתערובת הבשר. מפזרים מעל כל דלעת כף פרורי לחם מתובלים. מרססים בתרסיס שמן זית ואופים למשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. ומגישים.