הקרעפלך של סבתא ברטה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:6

זמן הכנה: 40 דקות

רכיבים

6 תפוחי אדמה בינוניים ( 1.5 ק"ג)
1 בצל בינוני
1/2 – 3/4 ק"ג קמח רגיל
2.5 כוסות מים
1ביצה
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל
3 כפיות סוכר
1/2 כוס שמן קנולה 'עץ הזית'

הוראות הכנה

1 מבשלים את תפוח האדמה במים עם 1/2 כפית מלח ומרסקים לפירה.
2 מטגנים בצל בשמן ולאחר שהזהיב מוסיפים עוד כ-1/3 כוס שמן לתערובת.
3 להוסיף 1/2 מתערובת הבצל והשמן לפירה ולתבל בפלפל, סוכר ומלח.
4 להכין בצק מהקמח, המים והביצה. ללוש ולחלק לכ- 5 כדורים. לרדד כל כדור בנפרד לעובי של כ- 2 מ"מ. ליצור ריבועים 5X5 ס"מ.
5 למלא כל ריבוע במילית תפוחי האדמה ולהדק היטב.
6 לבשל את הקרעפאלאך בסיר מים רותחים, עד שיצופו למעלה.
את שאר תערובת השמן לערבב בין הקרפעלך.