חומוס עדשים ופטריות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:9

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

2 כוסות עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך (שומרים כחצי כוס ממי הבישול)

4 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות טחינה גולמית

1 שן שום כתושה

2 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן

כפית מלח

כפית כמון

לתוספת הפטריות:

2-3 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן

5 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות

רבע כוס צנוברים

חצי כפית מלח

מעט עלי פטרוזיליה קצוצים, לקישוט

הוראות הכנה

1 במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המצרכים לעיסה חלקה יחסית. אם יש צורך מוסיפים קצת ממי הבישול.

2 מעבירים לצלחת הגשה.

3 מטגנים בשמן זית את קוביות הפטריות כ-4 דקות, ומוסיפים צנוברים ומלח. מסדרים במרכז ממרח העדשים ומקשטים בפטרוזיליה ומעט שמן זית.