מאפה סלמון, תרד ובטטה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:17

זמן הכנה: 2.17 שעות

רכיבים

1 חבילת בצק עלים חתוך לריבועים
500 גרם סלמון חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ

למשרה 
1/2 כוס סויה
1/4 כוס מירין
2 כפות דבש
3 שיני שום קצוצות 
1 כפית רוטב סרירצ'ה 
1כף חומץ/לימון

למלית 
2 בטטות בינוניות חתוכות גס לקוביות 
4 כפות שמן זית 
מלח
פלפל שחור
1 כף סוכר
3 שיני שום כתושות
300 גרם עלי תרד צעירים
20 עלי בזיליקום טרי

להברשה
1 ביצה טרופה

להגשה
יוגורט/סלט

הוראות הכנה

1 מערבבים את חומרי המשרה מניחים את רצועות הדג בתוכו. מעבירים למקרר לשעה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מערבבים קוביות בטטה עם 2 כפות שמן זית מלח, פלפל שחור וסוכר.

4 מעבירים לתבנית בשכבה אחת, ואופים כ25 דקות עד שמתחיל להזהיב מעט והבטטות מתרככות, מקררים.

5 מחממים את יתרת השמן במחבת מוסיפים שום ותרד. מערבבים ומטגנים כ-8 דקות עד שהנפח יורד והתרד הופך לסמרטוטי ורטוב. מעבירים למסננת ומקררים.

6 מסדרים ריבועי בצק על תבנית שטוחה, מברישים את השוליים בביצה.

7 שמים במרכז כל ריבוע בצק מתערובת התרד. מעל מניחים רצועת דג, ומספר קוביות בטטה. מתבלים במעט מלח ופלפל ו 2 עלי בזיליקום.

8 חורצים ריבוע נוסף, מניחים מעל (אפשר לחתוך רצועות ולהניח בצורת שתי וערב) ומורחים בביצה. אופים כ- 25 דקות או עד שזהוב ומוכן. מגישים חם עם יוגורט או סלט.