טבחה ביל כמון

דרגת קושי:

כמות מצרכים:12

זמן הכנה: 12 שעות

רכיבים

כמות: עבור 5-6 סועדים

4-5  כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
 1 בצל גדול קצוץ
4-5  שיני שום
1 כף רסק
1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
700  גרם אסאדו חתוך ל-5-6 קוביות (ניתן להשתמש גם באוסובוקו)
250  גרם שעועית לבנה יבשה (מזל לא משרה אותה בכלל)
2-3  כוסות מים
2-3  תפוחי אדמה
כמון
מלח

הוראות הכנה

1 מטגנים את הבצל הקצוץ עם 4-5 כפות שמן בסיר רחב עד הזהבה. בינתיים מקלפים את שיני השום, קוצצים ומוסיפים וסיר לדקה נוספת. נזהרים שלא יישרף.

2 מוסיפים את הרסק והפפריקה ומערבבים. ממשיכים לטגן את הבצל והשום עם הרסק והפפריקה עוד 1-2 דקות.

3 מכניסים לתוך הסיר את קוביות הבשרוהשעועית, מערבבים היטב ומוסיפים את המים כך שיגיעו כמעט עד גובה הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי מכוסה כשעתיים או עד שהבשר והשעועית רכים נימוחים.

4 מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ובכמון לפי הטעם וממשיכים לבשל תוך רתיחה עדינה כ-30 דקות נספות ועד שתפוחי האדמה רכים, אך לא מתפרקים.

5 מגישים עם אורז לבן ליד.