כרובית מטוגנת במילוי בשר

דרגת קושי:

כמות מצרכים:19

זמן הכנה: 45 דקות

רכיבים

חומרים ל6-8 מנות 
1 כרובית מופרדת לפרחים גדולים

למלית 
300 גרם בשר עוף/בקר טחון 
1 צרור כוסברה קצוצה
2 שיני שום כתושות
2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר מרוסק 
2 כפות שמן שומשום 
2 ביצים 
מלח
פלפל שחור גרוס

לטיגון 
קמח 
ביצה 
פירורי לחם 
שמן לטיגון עמוק

לרוטב 
3 כפות שמן זית כתית מעולה
3 שיני שום כתושות 
1 כפית כורכום 
2 כפות דבש 
3 כפות מיץ לימון 
1 כוס מיץ תפוזים 
מלח 
1/4 כפית פלפל לבן

הוראות הכנה

1 מסירים לפירחי כרובית את הרגלים (בדיוק כמו לפטריות) בעזרת סכין.

2 שמים את הבשר בקערה. מוסיפים את יתר חומרי המילוי ומערבבים היטב.

3 לממלאים את הכרובית: בצד בו הסרנו את הרגל מניחים חופן מהמלית ומצמידים אל הכרובית. מעצבים לצורת כדור.

4 מגלגלים בקמח לאחר מכאן בביצה ולבסוף בפירורי הלחם ומטגנים בשמן חם עד שהכדורים זהובים מכל הצדדים.

5 בשלב זה ניתן להגיש עם רוטב טחינה וסלט. במידה ורוצים להפוך לתבשיל, מכינים רוטב: מחממים שמן מוסיפים שום, תבלינים, מיץ תפוזים, לימון ודבש. מביאים לרתיחה.

6 מכניסים פנימה את הכרובית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות.

7 מסירים את הכיסוי ומבשלים עוד 10 דקות, (אחת לכמה דקות מנענעים את הסיר, לא מערבבים) מגישים חם.