לזניה ירקות קלויים עם פטנט

דרגת קושי:

כמות מצרכים:7

זמן הכנה: 25 דקות

רכיבים

חומרים ל-2 מנות:
2 חצילים מוארכים פרוסים לרצועות של כחצי ס"מ לאורך 
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
2 קישואים חתוכים לפרוסות בגודל של חצי אצבע
2 בצלים סגולים חתוכים לחצי
2 כדורי גבינת מוצרלה
6 כפות שמן זית
מלח פלפל

הוראות הכנה

1 חותכים את חצאי הבצל ל-4 פרוסות. מניחים את הפלפלים, הבצל והקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מוזגים מעל שמן זית, בוזקים מלח ופלפל בתנור למשך כעשר דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

2 במקביל מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית. מניחים מעל את החצילים ומתבלים עם מלח ופלפל. אחרי 2-3 דקות הופכים את החציל כשהאו שום אבל לא שרוף.

3 משחימים גם מהצד השני ומעבירים לנייר סופג. מצננים.

4 בתבנית קאפקייקס מניחים 2 פרוסות חציל בצורת x ממלאים את החציל בשכבת קישוא, פלפל, בצל ומעל הכל פרוסת גבינת מוצרלה. לוחצים את הגבינה אל תוך המאפה, מקפלים את החציל מעל ומכניסים לתנור לאפייה של כ-10 דקות ב180 מעלות.

5 מוציאים ומגישים.

גיוונים: ניתן לגוון עם שלל עשבי תיבול טריים כמו אורגנו, תימין, בזיליקום וכו'.