מסבחה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:18

זמן הכנה: 2.33 שעות

רכיבים

חומרים ל-6 מנות:
1/2 ק"ג גרגרי חומוס מושרים למשך הלילה
1/2 כפית סודה לשתייה

לרוטב 
שמן זית כתית מעולה
1 פלפל ירוק חריף (אפשר להפחית את הכמות לפי הטעם)
3 שיני שום קצוצות (אפשר לגרוע או להוסיף לפי הטעם)
מלח
פלפל 
1 מיץ מלימון סחוט

לבשר
שמן זית כתית מעולה
1/2 ק"ג בשר שוק טלה קצוץ בסכין (אפשר להחליף בעגל אם רוצים)
מלח
כף גדושה כמון
1/4 כפית קינמון

לטחינה: 
5 שיני שום קצוצות (אפשר להפחית לפי הטעם)
כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
1/2 כפית כמון
מלח
1/4-1/2 כוס מים - לפי דרגת הסמיכות הרצויה

להגשה
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
3 עגבניות חצויות
פיתות טריות

הוראות הכנה

1 בסיר בינוני מביאים לרתיחה את גרגרי החומוס והסודה עם 2 ליטר מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.

2 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שמן זית, פלפל ירוק חריף, 3 שיני שום קצוצות, מלח ולימון. מניחים בצד.

3 במחבת כבדה ורחבה מחממים שמן זית עם בשר טלה, מלח, כמון וקינמון עד להזהבה. תוך כדי ערבוב מפוררים את הבשר בעזרת הכף.

4 בקערה מניחים את גרגירי החומוס. מוזגים מעל טחינה גולמית ומתבלים במעט כמון, מלח, שמן זית, מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים או לפי מידת הסמיכות הרצויה של הטחינה.

5 מכינים את המנה: מניחים מעט מהגרגירים בקערה עמוקה. מוסיפים את הבשר ומוזגים מעל את הרוטב. סוחטים מעל חצי עגבניה, פטרוזיליה קצוצה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות טריות.