מעורב ירושלמי

דרגת קושי:

כמות מצרכים:17

זמן הכנה: 30 דקות

רכיבים

מצרכים לשתי מנות:

2 בצלים
5 שיני שום
6 כפות שמן
300 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
150 גרם לבבות עוף, חצויים לשניים
200 גרם כבדי עוף מוכשרים, חתוך לרבעים
150 גרם טחולי עוף נקיים
1 כפית כמון
1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
קורט מלח
1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
1 כף עמבה
2-3 גבעולי בצל ירוק

להגשה:

3-4 כפות (או כמה שאוהבים) טחינה
1 עגבניה
פיתות

הוראות הכנה

1. קוצצים את הבצלים והשום, ומטגנים עד להזהבה מלאה (מומלץ להוסיף את השום לקראת הסוף כדי שלא יישרף). מניחים בצד.

2. מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים את הבשר (לפי הסדר הבא): חזה עוף, לבבות, כבדים וטחול. 

3. מתבלים עם כמון, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מזלפים עוד קצת שמן זית.

4. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים ואת העמבה.

5. קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים למחבת החמה.

6. מרכיבים את המנה: מסדרים את הטחינה בצלחת, מניחים מעל את המעורב הירושלמי, חותכים את העגבניה ומפזרים את ליבתה מעל ומזלפים מעט שמן זית. מגישים לצד פיתות.