נזיד עדשים עם תפוחי אדמה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:16

זמן הכנה: 1.25 שעות

רכיבים

חומרים ל-10- 8 מנות 
1/4 כוס שמן קנולה 
1 בצל בינוני, קצוץ דק 
1/2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות קטנות (1 ס"מ)
1/4 כפית מלח
1 ס"מ של ג'ינג'ר טרי קצוץ דק 
4 שיני שום גדולות קצוצות גס 
1 כף אבקת קארי 
1 כפית כורכום 
1 כפית כמון טחון 
2 כפות רסק עגבניות 
1/2 1 ליטר ציר עוף/בשר (אפשר מים עם אבקת מרק)
1 כוס עדשים אדומות 
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1/2 צרור כוסברה קצוצה 
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כפית צ'ילי חריף

הוראות הכנה

1 מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.

2 מוסיפים קוביות בשר ומטגנים 8 דקות, עד שצבעם משתנה.

3 מוסיפים מלח, ג'ינג'ר, שום, קארי, כורכום, כמון ורסק עגבניות ומערבבים.

4 מוסיפים ציר ועדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות.

5 מוסיפים תפוחי אדמה מבשלים עוד 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים והבשר מבושל (חשוב להקפיד ולערבב מידי פעם ובמידה וחסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים).

6 מוסיפים כוסברה לימון וצ'ילי מבשלים עוד 2 דקות.

7 מכבים את האש, ממתנים 10 דקות ומגישים חם עם לחם טרי.