נתח כתף בקר בעשבי תיבול

דרגת קושי:

כמות מצרכים:8

זמן הכנה: 1.25 ימים

רכיבים

נתח כתף בקר מס' 5
5 כפות חרדל משובח
מלח גס
5 שיני שום
אורגנו
פלפל שחור גרוס
2כפות דבש
שמן קנולה 'עץ הזית' או שמן זית 'עץ הזית'

הוראות הכנה

1 מערבבים את כל החומרים מלבד השום והמלח.
2 מעסים את נתח הבשר בבלילה שנוצרה לפחות 5 דקות עד שהשמן והאורגנו ושאר המרכיבים יחדרו היטב לבשר.
3 מועכים מעט את שיני השום ותוקעים בעזרת סכין לאורך נתח הבשר מלמעלה.(שהשום ייספג בבשר).מפזרים למעלה קורט מלח גס ופלפל שחור.
4 מניחים בתבנית אפיה (רצוי מזכוכית).עוטפים הכול בניילון נצמד ומניחים במקרר ל24 שעות.
5 למחרת מוצאים את הניילון ומחממים תנור לחום נמוך של 70 מעלות בערך ל 45 דקות.
6 מוציאים מהתנור ובעזרת סכין בשר חותכים לנתחים בעובי ס"מ אחד ועוטפים את כל המגש בנייר כסף.מכבים את התנור ומכניסים את הבשר שוב ל25 דקות.

ניתן לאכול חם רצוי בתוספת רוטב צ`ימיצ`ורי.