סלט סושי מפורק

דרגת קושי:

כמות מצרכים:18

זמן הכנה: 45 דקות

קרדיט

 

 

רכיבים

עבור 4 מנות

לאורז:
כוס אורז עגול שטוף היטב ומסונן
כוס מים
3 כפות חומץ 
2 כפיות סוכר 
כפית מלח 

לסלמון:
250  גרם סלמון טרי קצוץ
2  כפות מיונז 
2  כף סויה 
1  כף סרצ'ה 

לסלט מלפפונים
2  מלפפונים חתוכים לקוביות קטנטנות
2  כפות חומץ
1  כף מירין 
1  כף סויה 
1  כפית סוכר 
1  כף שמן שומשום 
1  כף שמן קנולה
1  כפית כוסברה קצוצה דק 
1  כף שומשום קלויי
 מלח

להגשה: 
טריאקי
שומשום 
ג'וליאנים של גזר

הוראות הכנה

מבשלים את האורז: יוצקים מים ואורז ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ל 18 דקות ומכבים, משאירים את הסיר סגור ל- 15 דקות נוספות.

בקערה קטנה מערבבים חומץ סוכר ומלח להמסה. 
מוצאים את האורז מהסיר לקערה רחבה ושטוחה ומערבבים יחד עם הרוטב בכף עץ בתנועות חיתוך אופקיות (תנועת עטיפה וקיפול של קצף לבלילה של עוגה). מניחים ל-2 דקות מקפלים שוב, מניחים ושוב מקפלים.שומרים בכלי מכוסה. 

מכינים את הסלמון: מערבבים יחד סלמון, מיונז, סויה וצ'ילי חריף לתערובת אחידה טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. 

סלט המלפפונים: מערבבים את חומרי הסלט טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. 

מרכיבים: בקערה שקופה או כוסות זכוכית אישיות מניחים שכבת אורז ומעליה את הסלמון וסלט המלפפונים. אפשר גם להגיש את המרכיבים זה לצד זה על צלחת הגשה גדולה וכל אחד מרכיב לעצמו.