סיר ממולאים צבעוני

דרגת קושי:

כמות מצרכים:14

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

למילוי: 500 גרם בשר טחון טרי 1 בצל בינוני קלוף ומגורד על פומפיה מלח ופלפל שחור חופן אורז (פרסי) שטוף היטב במים חופן פטרוזיליה קצוצה לירקות: 3 גמבות קטנות 1/2 כרוב לא חתוך 5 עלי מנגולד שלמים, כולל הגבעולים לרוטב: 4 כפות שמן 1 בצל קצוץ 400 גרם (פחית) עגבניות מרוסקות מלח ופלפל מעט פפריקה מים לפי הצורך

הוראות הכנה

1. המילוי: מערבבים יחד את חומרי המילוי. 2. הכרוב: מכניסים את חצי הכרוב לסיר עם מים רותחים ומעט מלח ל-5-7 דקות עד שהוא מתרכך. מסננים, מקררים ומפרידים לעלים. מסירים את העורקים העבים שלו (ושומרים אותם בצד לרוטב). מניחים מעט מהמילוי בקצה עלה הכרוב, מקפלים את השוליים ומגלגלים. 3. המנגולד: חולטים את עלי המנגולד במים רותחים לכמה שניות. שמחה פשוט אוחזת בגבעול, טובלת אותם אחד אחד במים החמים ואז מסירה את הגבעולים הלבנים (שומרים אותם בצד לרוטב). מניחים מהמילוי בקצה עלה, מקפלים את השוליים ומגלגלים. שמחה מגלגלת על כף ידה ואז לוחצת מעט עם היד בתום הגלגול כך שהנוזלים שיוצאים מנעלה יספגו במילוי. 4. הגמבות: מסירים עם סכין את החלק העליון של כל גמבה (שומרים כמכסה לבישול) ונפתרים מהגרעינים. ממלאים כמעט עד הסוף. 5. הרוטב: קוצצים את גבעולי המנגולד והעורקים של הכרוב ומטגנים יחד עם הבצל הקצוץ על אש בינונית בסיר רחב עם שמן. מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב. 6. מסדרים את הממולאים בסיר עם הרוטב בצמוד זה לזה. אם צריך מוסיפים מעט מים, רק עד לחצי מגובה הממולאים. 7. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20-30 דקות או עד שהירקות התררכו. אם רוצים לצמצם את הנוזלים ממשיכים לבשל ללא מכסה עוד כמה דקות.