סנדביץ' קציצות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:16

זמן הכנה: 1.08 שעות

רכיבים

לקציצות: 
500 גרם בשר טחון 
צרור פטרוזיליה
1 בצל גדול
4 שיני שום
מלח
ופלפל
1 ביצה
50 גרם פירורי לחם (1/2 כוס)

לרוטב:
5 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
3 שיני שום
3 עגבניות קצוצות
5 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1כפית סוכר
מלח פלפל
2 כוסות מים

להרכבת הסנדביץ':
לחם טרי/פרנה
מטבוחה - לפי הטעם 
לימון כבוש
1 חציל מטוגן

הוראות הכנה

1 קוצצים את הפטרוזיליה, הבצל והשום, מכניסים למעבד מזון (ניתן גם את הביצה) וטוחנים בכמה פולסים קצרים.

2 מוסיפים את התערובת לבשר הטחון ומסיימים בהוספת פירורי לחם, ביצה (אם לא הוכנסה קודם) ובתיבול של מלח ופלפל. לשים עד לקבל תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל שאוהבים.

3 הרוטב: מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום. מטגנים יחד 1-2 דקות.

4  מוסיפים את העגבניות והרסק ומטגנים יחד 5 דקות. מתבלים בפפריקה מתוקה, סוכר, מלח ופלפל.

5  שופכים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים, מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה.

6  בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב, מתקנים תיבול ומכניסים את הקציצות לרוטב החם (חשוב שלא יהיה רותח). מבשלים 20-30 דקות.

7 מרכיבים את הסנדביץ': מורחים על הלחם מטבוחה בנדיבות. ממלאים בקציצות (בערך 6 יחידות), לימון כבוש וחצילים לפי הטעם. זוללים.