עגבניות ממולאות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:17

זמן הכנה: 20 דקות

רכיבים

חומרים ל-20 יחידות 
20 עגבניות קטנות מרוקנות מתוכן (את תוכן העגבניות קוצצים דק ושומרים בצלחת קטנטנה וזורים מעל מעט מלח)

לרוטב יוגורט 
1 מיכל יוגורט 
1/2 מיכל שמנת חמוצה 
60 מל שמנת מתוקה 
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל 
3 גבעולי נענע עלים קצוצים דק (אופציונלי)

למלית
50 גרם חמאה 
2 בצלים גדולים קצוצים 
1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים 
50 גרם צנוברים קלויים קצוצים
50 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים 
150 גרם פטה מפוררת
1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (לדוגמה פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
50 גרם גבינת פרמזן מגורד דק
מלח 
פלפל שחור גרוס
קורט קינמון

לקישוט 
25 גרם גבינת פרמזן לפיזור

להגשה 
שמן זית

הוראות הכנה

1 מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים במקרר, בצנצנת סגורה.

2 במחבת ממיסים חמאה ומטגנים בצל להזהבה במשך כ-8 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרי המלית מערבבים, מתבלים במלח ופלפל.

3 מחממים גריל עליון בתנור.

4 ממלאים את העגבניות: בכל עגבניה מפזרים קורט מלח וקורט סוכר וממלאים בתערובת, מסדרים על תבנית, מפזרים מעל גבינת פרמזן. מכניסים לתנור החם למשך 5 דקות.

5 מגישים: יוצקים במרכז הצלחת 2 כפות יוגורט. מניחים את העגבנייה בעודה חמה ובעזרת כפית קטנה מניחים מעל שארית קטנה ממילוי העגבניה ועל הכל מעט שמן זית.