עוגיות תפוזים ושמן זית

דרגת קושי:

כמות מצרכים:7

זמן הכנה: 30 דקות

רכיבים

חומרים ל-40 עוגיות
150 גרם קמח לבן (כוס+כף)
50 גרם סוכר (רבע כוס) 
50 מ"ל מיץ תפוזים (3 כפות +כפית)
1 קליפת תפוז מגוררת
45 מ"ל שמן זית (3 כפות)
קורט מלח
אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה

1 מעבדים במיקסר עם גיטרה קמח, סוכר וקורט מלח ומוסיפים לאט ובזרם אחיד את שמן הזית. כשנוצרים פרורים מוסיפים פנימה את מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.

2 עוטפים בניילון נצמד ומצננים 15 דקות במקרר.

3 על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ7 דקות עד שמזהיב קלות.

4 מצננים ומפדרים באבקת סוכר.