עוגת שוקולד חמה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:16

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

עוגה בקוטר 18:
100 גר' סוכר דמררה (רבע כוס+3 כפות שטוחות)
100 מ"ל ( 1/2 כוס פחות 2 כפות) שמן קנולה
4 כפות ( 40 גר') יין אדום
3 כפות ( 30 גר') קקאו
1/4 כוס ( 90 גר') קמח ללא גלוטן
1/2 שקית אבקת אפייה
3 חלבונים
3 חלמונים
50 גר' סוכר

לסירופ ( לא חובה):
1/2 כוס ( 100 גר') מים
3 כפות ( 30 גר') סוכר
1 כפית נס קפה
1 כף ליקר קפה

לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
3 כפות ( 30 מ"ל) שמן קנולה
50 גר' אגוזי לוז/ שקדים קלויים גרוסים

הוראות הכנה

1 מחממים את היין מעט, מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לאחידות.

2 מוסיפים את השמן וסוכר דמררה ומערבבים לתערובת אחידה.

3 מקציפים 3 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את החלמונים ומקפלים לתערובת.

4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת ומערבבים.

5 מחממים תנור ל- 160 מעלות, מרססים ספרי שמן על נייר אפייה, מוזגים לתבנית ואופים כ- 40 דקות, מצננים.

אופן הכנת הסירופ: מרתיחים מים וסוכר ומורידים מהאש.

7 מוסיפים נס קפה וליקר הקפה ומוזגים על העוגה.

אופן הכנת הציפוי: ממיסים את שוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את השקדים.

9 מוזגים על העוגה ומגישים.