עוגת שוקולד מהירה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:12

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

לעוגה (תבנית עגולה קוטר 26):

  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כוס יוגורט בטעם טבעי
  • כוס ושלושת רבעי קמח תופח
  • 3 כפות קקאו

למלית:

  • צנצנת ריבת חלב

לציפוי:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 4 כפות ריבת חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר.

מוסיפים את השמן בהדרגה. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ואת היוגורט, ואז את הקמח והקקאו. ממשיכים להקציף רק עד שהקמח נבלע.

משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה.

אופים 25-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגה להצטנן.

חוצים את העוגה לרוחב, ממלאים בריבת חלב ושומרים 4 כפות בצד.

מכינים את הציפוי: מחלקים את השמנת המתוקה לשתי קערות. לאחת מוסיפים שוקולד לבן וריבת חלב ולשנייה שוקולד מריר.

ממיסים כל אחת מהתערובות בפולסים במיקרוגל או על בן מארי עד לקבלת מסה הומוגנית.

מצפים את העוגה בשתי המסות.