עוגת שוקולד מרסלה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:13

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

חומרים לתבנית בקוטר 18: 
100 גרם סוכר דמררה
1/4 כוס יין מרסלה 
2 כפות קקאו 
3 חלמונים 
3/4 כוס קמח 
1/2 שקית אבקת אפייה 
3 חלבונים 
50 גרם סוכר 
1/2 כוס שמן קנולה

לסירופ: 
1/2 כוס מים 
3 כפות סוכר 
1 כפית נס קפה 
1 כף יין מרסלה 
1 כף ליקר קפה

הוראות הכנה

1 מכינים את העוגה: מחממים בסיר קטן את הסוכר דמררה, יין מרסלה וקקאו עד שהכל אחיד, ומצננים.

2 לקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפייה.

3 מוסיפים שמן וחלמונים לתערובת הסוכר שהתקררה.

4 מקציפים במיקסר את 3 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.

5 מקפלים את קצף החלבונים לתערובת ולבסוף את הקמח המנופה.

6 מרססים קלות את תבנית האפייה בתרסיס שמן קנולה למזוג את הבלילה לתבנית, אופים בחום 170 מעלות עד כ- 40 דקות.

7 מכינים את הסירופ: בסיר מרתיחים את המים, סוכר ונס קפה, כאשר התערובת מגיעה לרתיחה, מסירים מן האש ומוסיפים מיד את יין המרסלה והליקר. מערבבים עד לתערובת אחידה ומצננים.

8 כשהעוגה יוצאת מהתנור מצפים אותה בסירופ שהתקרר.