עוגת שוקולד של גדולים

דרגת קושי:

כמות מצרכים:12

זמן הכנה: 1.17 שעות

רכיבים

חומרים לעוגה בקוטר 26 (לעוגה גבוהה) או 28:
2 כוסות קמח 
3/4 כוס קקאו
1 כפית מלח (6 גרם)
1/2 1 כוסות סוכר
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
1 כפית סודה לשתיה (3 גרם)
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
2 ביצים
2 כוסות מים

לקרם:
150 גרם שמנת מתוקה
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם גבינת שמנת

הוראות הכנה

1 מקציפים את הביצים עם הסוכר כ5 דקות ולאחר מכן מוסיפים לסירוגין כוס מים אחת ואת היבשים (קמח, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, קקאו).

2 כשהתערובת מתאחדת מוסיפים בזרם אחיד את השמן למיקסר העובד ולבסוף מרתיחים את כוס המים הנותרת ומכניסים פנימה.

3 אופים כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.

4 הכנת הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקצף יציב. לאחר מכן מוסיפים פנימה את גבינת השמנת וממשיכים להקציף עד שכל גושי הגבינה נעלמים.

*שימו לב, יש להמתין עד שהעוגה תתקרר לחלוטין לפני שמצפים בקרם.