עוגת תפוזים וקרם קינמון

דרגת קושי:

כמות מצרכים:13

זמן הכנה: 55 דקות

רכיבים

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
3 ביצים גדולות בטמפ' החדר
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות קמח

לסירופ סוכר
1 כוס מיץ תפוזים 
קליפות מתפוז 1
1/4 כוס סוכר

לקרם
גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
כפית שטוחה קינמון

תרסיס שמן קנולה

להגשה
אבקת סוכר

הוראות הכנה

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים ביצים וסוכר 5-6 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.

4 מוסיפים את מיץ התפוזים, ואבקת האפייה ובוחשים.
מוסיפים ווניל, גרידת תפוז וקמח לסירוגין עד שהתערובת אחידה.

5 מרססים בתרסיס שמן קנולה לשימון 2 תבניות אינגליש קייק, מעבירים את התערובת ל-2 התבניות ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

6 בינתיים מרתיחים מיץ תפוזים עם סוכר וקליפות תפוז חתוכות לרצועות דקיקות.

7 בקערה מערבבים את כל חומרי הקרם בעזרת מטרפה.

8 בוזקים את סירופ הסוכר, מוזגים מסירופ התפוז ומגישים עם הקרם.