עוף צלוי בנוסח אסייתי

דרגת קושי:

כמות מצרכים:13

זמן הכנה: 1.33 שעות

רכיבים

חומרים ל-6-8 מנות 
1 עוף שלם 1/2 1 ק"ג
1 בצל גדול 
6 גבעולי בצל ירוק שלמים

משרה לתיבול:
1 כף ראס אל חנות 
2 כפות שמן שומשום 
1/3 כוס שמן זית 
1/2 כוס צ'ילי מתוק 
1/2 כוס סויה מתוקה 
1פלפל חריף אדום קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי 
1/2 צרור כוסברה קצוצה 
3 כפות מיץ לימון

להגשה:
2 כפות שומשום קלוי

הוראות הכנה

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את כל חומרי התיבול בקערה.

3 מעסים את חלל הבטן של העוף עם מעט מהתערובת. חותכים את הבצל ל-4, לא עד הסוף, ומתבלים אותו בתערובת. מכניסים את הבצל לחלל הבטן של התרנגולת, קושרים את הרגלים. מרפדים את תחתית התבנית בגבעולי בצל ירוק, מעסים את העוף בתערובת ומניחים אותו על הבצל. את שאריות הרוטב יוצקים מעל.

4 אופים כשעה ובמהלכה מומלץ להבריש את העוף פעמיים-שלוש בנוזלים שנקווים בתחתית התבנית.

5 מוציאים את העוף מניחים ל-10 דקות לפני שחותכים. מפזרים שומשום ומגישים.

***מומלץ להגיש עם אטריות אורז או אורז לבן