פוקאצ'ה מגולגלת במילוי ירקות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:13

זמן הכנה: 1.33 שעות

רכיבים

חומרים לבצק (מספיק ל9 פוקצ'ות)
1 ק"ג קמח לחם
2.5 כוסות גר' מים (600 מל')
1 כף שמרים טריים (20 גר')
1 כף מלח (20 גר')
3 כפות שמן זית (30 גר')

למילוי: 
1/2 קילו גבינת שמנת מרוככת בעזרת כף עץ מתובלת בפלפל ומלח לפי הטעם.

למילוי מס 1: 
100 גרם בטטה אפויה משוחה בשמן זית ומתובלת במלח ופלפל, אפויה עד ריכוך
40 גרם אגוזי פקאן קלוי 
קורט פפריקה 
מעט גבינת פרמזן מגוררת דק (לא חובה)

למילוי מס 2:
200 גרם תרד
200 גרם פטריות 
1 בצל בינוני

מעט גבינת פטה (לא חובה)

לדקורציה בסיום האפייה:
50 מ"ל שמן זית
מעט מלח ים

הוראות הכנה

1 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים במשך 3 דק' במהירות איטית את הקמח והמים.

2 מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דק' במהירות בינונית.

3 מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד- מעט דביק.

4 מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.

5 במידה ומשתמשים במלוי מס' 2, מקפיצים במחבת תרד, פטריות ובצל עם מעט שמן זית, מלח ופלפל עד לצריבה קלה של הירקות.

6 מחלקים את הבצק ל-9 יחידות. מכל יחידה יוצרים מלבן בצק במידות 25*12 ס"מ. מורחים שכבה של גבינת שמנת ומפזרים מן המילוי, מגלגלים את הפוקאצ'ה כמו לחמנייה מאורכת. מתפיחים חצי שעה.

7 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות כ8-9 דק' עד להשחמה קלה. בוזקים מעט שמן זית ומלח ים ומגישים.

טיפ:
*חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה בקערה שלו כשעה אחת. הבצק מפתח את טעמיו ואח"כ נוח לעבודה.