פלמוד ים תיכוני

דרגת קושי:

כמות מצרכים:8

זמן הכנה: 15 דקות

רכיבים

ל-4 מנות

800 ג' פילה דג פלמידה לבנה, נקי מאדרות 
10 מ"ל שמן זית כתית מעולה
כף גדושה שום כתוש 
4 פרוסות דקות פלפל אדום חריף
4 פרוסות דקות פלפל ירוק חריף
כף רוטב דגים של אנשובי מרוסק
מיץ מחצי לימון
עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה

1 מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן זית ומניחים את פילה הדג עם צד העור כלפי מטה.

2 אחרי דקה וחצי הופכים את הדג, אחרי דקה וחצי נוספת מוציאים את הדג ומניחים בצד.

3 מוסיפים למחבת את יתרת שמן הזית, מחממים מעט ומוסיפים לפי הסדר: פלפל חריף, אחרי דקה את השום (להיזהר לא להשחים), הלימון והאנשובי. טועמים ומוסיפים לפי הטעם.

4 מחזירים את הדג למחבת, מחממים עוד דקה. מורידים מהאש ומפזרים את הכוסברה הקצוצה לפני ההגשה.