פלפלים ממולאים

דרגת קושי:

כמות מצרכים:14

זמן הכנה: 1.5 שעות

רכיבים

מתאים ל (8 מנות):

  • 8 פלפלים
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
  • בצל, קצוץ דק דק
  • שני שליש כוס אורז עגול
  • 300 גרם בשר טחון
  • עגבנייה, מגוררת
  • כף פפריקה מתוקה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

  • קופסת (200 גרם) רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
  • 2 שיני שום, מעוכות
  • 2-3 כוסות מרק צח או מים (ועוד קצת במידת הצורך)
  • מעט סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

1 מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עד שהגרגירים נעשים לבנים. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בכף עץ.

2 מוסיפים עגבנייה, פפריקה, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים. מכסים ומכבים את האש.

3 מערבבים את חומרי הרוטב בסיר רחב שיכיל את הממולאים. מוסיפים למלית 2-3 כפות מהרוטב כדי שירטיב אותה מעט.

4 חותכים את החלק העליון של הפלפלים וממלאים אותם במלית עד לשלושה רבעים מנפחם. מכסים בכיפת הפלפל שחתכנו ומסדרים בסיר בשכבה אחת בתוך הרוטב.

5 מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות או עד שהממולאים מוכנים והאורז רך. אחרי חצי שעה מציצים ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים כדי שהממולאים לא יתייבשו.