פסטה טעימה בקלי קלות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:8

זמן הכנה: 12 דקות

רכיבים

חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פטוצ'יני יבש
4 כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל לבן פרוס
3 שיני שום פרוסות
3 תחתיות ארטישוק פרוסות
1/2 כוס פול ירוק
10 זיתים שחורים קצוצים גס (רצוי זיתי טאסוס)
1/2 כוס יין לבן

להגשה
80 גרם פרמזן מגורד (לא חובה)

הוראות הכנה

1 מכינים פסטה: מרתיחים סיר עם הרבה מים ומלח ומבשלים לפי הוראות ההכנה.

2 במקביל מכינים את הרוטב: במחבת עם שמן זית מאדים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את השום.

3 לאחר הזהבה קלה של הבצל מוסיפים את הארטישוק, הפול והזיתים השחורים, מתבלים מאדים כ-2 דקות ומוסיפים את היין הלבן.

4 מערבבים קלות ומחכים שהיין יצטמצם.

5 לאחר מכן מוסיפים את הפסטה לרוטב. מפזרים את הפרמזן מעל כל מנה ומגישים.