פסטה קיצית עם זוקיני ויין לבן

דרגת קושי:

כמות מצרכים:10

זמן הכנה: 30 דקות

רכיבים

(3 מנות):

  • חבילת פסטה לינגוויני
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 זוקיני, חתוכים לרצועות
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • חצי כוס ממי הבישול של הפסטה
  • חצי כוס יין לבן
  • כוס עלי בזיליקום, ללא הגבעולים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.

מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הזוקיני, השום ועגבניות השרי. מערבבים, מוסיפים מלח, פלפל שחור, קליפת לימון, את מי הבישול והיין הלבן, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה המוכנה, הבזיליקום והפטרוזיליה. מערבבים היטב ומגישים.

* מומלץ להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.