פסטייה עם פרגיות, תבלינים וצנוברים

דרגת קושי:

כמות מצרכים:15

זמן הכנה: 45 דקות

רכיבים

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • קילו פרגיות, קצוצות
  • חצי כוס חמוציות מיובשות
  • חצי כוס צנוברים
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 חבילת עלי פילו, מופשרת לילה במקרר
  • תרסיס שמן

לציפוי:

  • סילאן
  • קינמון
  • מעט אבקת סוכר
  • חצי כוס צנוברים קלויים
 

הוראות הכנה

מחממים את שמן הקנולה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הפרגיות, החמוציות, הצנוברים והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד להשחמה. מסירים מהאש.

מניחים כ-3 כפות מהמלית במרכז המלבן שהתקבל, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לצורת גליל.

מרססים שוב בספריי שמן ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.

אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד להשחמה. מפזרים מעל אבקת סוכר, קינמון, סילאן וצנוברים, ומגישים.