צ'ורבה רומנית

דרגת קושי:

כמות מצרכים:9

זמן הכנה: 1.08 שעות

רכיבים

 

מרק עוף מבושל
עלי פטרוזיליה או עלי סלרי קצוצים
 2גזרים מגוררים                                                                                                              שמן זית כתית  מעולה מעודן

לקציצות:
250 גרם בשר עוף טחון
1/2 כוס אורז 
1 בצל קצוץ דק
1 ביצה
מלח ופלפל שחור

מיץ לימון לפי הטעם, בסוף הבישול

*אם יש בנמצא לאושטן משלבים אותו במקום עלי הפטרוזיליה/סלרי ומיץ לימון

הוראות הכנה

1 מכינים מרק עוף ומסננים.

2 מניחים את סיר המרק המסונן מעל אש קטנה ומוסיפים פנימה את הגזרים המגוררים ועלי הפטרוזיליה או הסלרי הקצוצים ומבשלים 10 דקות.

3 בינתיים מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות: הבשר, האורז, הביצה, הבצל והתבלינים ומערבבים.

4 יוצרים עם הידיים כדורים מתערובת הבשר והאורז (הם לחים ומעט דביקים וזה בסדר) ומכניסים לתוך סיר המרק הרותח עם הגזרים והפטרוזיליה.

5 ממשיכים לבשל כ-45 דקות. מכבים, מוסיפים מיץ לימון לפי החמיצות הרצויה ומגישים בצלחות עמוקות עם 2-3 כדורים לכל אחד.