צ'ורוס דרום אמריקאי

דרגת קושי:

כמות מצרכים:7

זמן הכנה: 30 דקות

רכיבים

מצרכים ל-15-20 יחידות:
2 כוסות מים
100 מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס)
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2 וחצי כוסות קמח
3 ביצים

לטיגון
שמן קנולה לטיגון עמוק

להגשה:
סוכר מתובל במעט קינמון, להגשה
אופציונלי: ריבה, סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם או כל מטבל מתוק אחר שאוהבים

הוראות הכנה

1 מרתיחים בסיר מים עם שמן, סוכר ומלח.

2 כשהכל מגיע לרתיחה מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים לתערובת גושית. ממסירים מהאש, ממשיכים לערבב בצורה מהירה. התערובת מוכנה כשהקמח נפרד מדפנות המחבת.

3 מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים ביצים אחת אחת - מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה.

4 אחרי שהתערובת התגבשה מכניסים אותה לתוך שק זילוף עם פייה משוננת רחבה (מס 1). חשוב לעבוד אתה כשהיא עוד חמימה.

5 בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. בודקים שהשמן חם עם חתיכת בצק קטנה. כשהיא צפה – סימן שהשמן מספיק חם.

6 מזלפים פסים באורך כ-10 ס"מ לשמן החם, מחממים בכל פעם 5-6 סופגניות כדי לא לקרר את השמן. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים.

7 מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר-קינמון ומגישים מיד (מי שרוצה מוזמן להזריק פנימה ריבה, או להגיש עם רטבים לטבילה כמו סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם וכו').