קדירת עוף עם חצילים וסילאן

דרגת קושי:

כמות מצרכים:10

זמן הכנה: 45 דקות

רכיבים

8 שוקי עוף
8 כפות שמן קנולה
1/2 כוס מים קרים 
5 שיני שום
צרור טימין
20 עגבניות שרי (רצוי בצבעים שונים)
3 כפות סילאן
20 פרוסות חציל צלויות עם מעט שמן במחבת פסים 
מלח
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומשחימים את את שוקי העוף כ-5 דקות מכל צד, מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לצלחת.

2. משאירים את השומן והמשקעים של העוף שבסיר ויוצקים אליהם את המים. בעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר לערבוב כל טעמי העוף במים. 

3. מוסיפים את השום, הטימין והסילאן ומערבבים.

4. מחזירים את העוף לסיר ומסדרים את החצילים ועגבניות השרי, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי . 

5. מגישים בליווי אורז לבן וסלט ירוק טרי.