קישים מהירים לקיץ

דרגת קושי:

כמות מצרכים:11

זמן הכנה: 10 דקות

רכיבים

ל12 קלתיות (תבנית שקעים קוטר 6 ס"מ)

12 ביצים קטנות (מידה S)
4 טורטיות גדולות 
ספריי שמן

למלית:
3 כפות שמן
4 נקניקיות צ'וריסוס פרוסות דק
1 בצל קצוץ
1 חבילה פטריות שמפיניון קצוצות 
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות 
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
קורט מלח 
קורט פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מכינים את הקלתיות: מחממים טיפה את הטורטיות, 3-4 שניות במיקרו או במחבת יבשה (החימום יוצר את האלסטיות).

2. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מתיזים מעט שמן על כל עיגול ומרפדים את תבניות השקעים בעיגולים שקרצנו.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מטגנים את הצוריסוס במחבת עם מעט שמן כ-4-5 דקות, עד שמתחילים להזהיב, מוסיפים בצל וממשיכים לטגן יחד תוך כדי ערבוב כ-4 דקות נוספות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות. מסירים מהאש.

5.מוסיפים פלפל אדום, פטרוזיליה, ומתבלים במלח, פלפל. מערבבים ומקררים מעט.

6. ממלאים בכל קלתית מתערובת הצ'וריסוס בערך כף, שוברים ביצה בעדינות מעל כל קלתית מלאה, אופים כ -10 דקות או עד שהביצה עשויה לפי המידה הרצויה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומגישים.