קציצות בשר עם חומוס

דרגת קושי:

כמות מצרכים:19

זמן הכנה: 1.25 שעות

רכיבים

חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול מגורר גס
ביצה
פירורי לחם 3-4 כפות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
מלח פלפל שחור 
כפית כמון

לרוטב:
11/2 כוסות גרגרי חומוס מושרה למשך הלילה
1/4 כוס שמן קנולה
3 שיני שום פרוסות
2 גמבות חתוכות לרצועות
כף פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
כפית כמון 
מלח פלפל
חופן כוסברה קצוצה
2 עגבניות קצוצות

להגשה (לא חובה)
חצי כיכר לחם לבן, מרוקנת

הוראות הכנה

1 מחממים את השמן, מטגנים את השום.

2 מוסיפים את העגבניות והגמבות ומטגנים כמה דקות.

3 מוסיפים את החומוס והתבלינים והכוסברה. כמסים במים מעל לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

4 מערבבים את כל החומרים ועושים קציצות קטנות מטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו.

5 מוסיפים את הקציצות ומבשלים ל אש נמוכה מאוד שעה נוספת עד שהחומוס מתרכך. אם צריך מוסיפים מים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.

6 אם רוצים אפשר לרוקן חצי כיכר לחם ולהגיש בתוכה