קציצות טונה ואיולי לימון

דרגת קושי:

כמות מצרכים:13

זמן הכנה: 10 דקות

רכיבים

3 קופסאות טונה בשמן זית
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
2 ביצים 
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל

שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

לאיולי לימון:
5 כפיות מיונז איכותי
2 שיני שום כתוש
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית חרדל
4 כפיות שמן זית
גרידת לימון מלימון וחצי

להגשה: 
2 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 לימון

הוראות הכנה

1. מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק.

2. בינתיים מערבבים את כל חומרי הקציצות. מהדקים טוב טוב ומניחים בשמן. הופכים לאחר כשתיים שלוש דקות עד לקבלת מעט קריספי. מעבירים לנייר סופג.

2. מערבבים את חומרי האיולי. מניחים על צלחת ובוזקים מעל גרידת לימון.

3. על האיולי מניחים קציצות ומקשטים בבצל ירוק. סוחטים מעל לימון ואוכלים