קציצות עיראקיות של סבתא

דרגת קושי:

כמות מצרכים:14

זמן הכנה: 50 דקות

רכיבים

25 לביבות

ללביבות: 
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני 
1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות 
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק 
1 כפית כמון (אפשר יותר או פחות לפי הטעם) 
1 כפית פפריקה חריפה (רשות) 
1-2 כפיות שטוחות מלח 
2 כפות קמח רגיל או מלא 
2 ביצים 
שמן, לטיגון רדוד 

ליצירת כריכים: 
5 לחמניות 
טחינה ביתית 
פרוסות עגבניה 
עלי חסה 
פרוסות בצל סגול 
מלפפונים חמוצים

הוראות הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) כ-30-40 דקות או עד שהתרככו. בעודם חמים, מסירים בזהירות את הקליפה ומועכים אותם לפירה עם מזלג או מועך פירה. מקררים מעט.

2. מוסיפים לפירה את כל שאר המצרכים ללביבות מלבד הביצים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

3. מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים שוב.

4. מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון רדוד. מניחים כפות מהתערובת במחבת ומטגנים 2-3 דקות מצד אחד ו-2 דקות מצד שני, עד לקבלת צבע חום יפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים ליצור לביבות עם שאר התערובת.