קרקר בריאות עם שמן זית

דרגת קושי:

כמות מצרכים:14

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

חומרים לכ- 100 קרקרים
2 כוסות קמח מחיטה מלאה 
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס שיבולת שועל 
1/2 כוס שמן זית
1/4 1 כוסות מים
1 כף מלח אטלנטי 
1 כוס שומשום מלא
1 כוס שומשום שחור
1 כוס שומשום לבן

לציפוי תערובת הדגנים: 
1 ביצה טרופה
1/4 כוס שומשום מלא 
1/4 כוס שומשום שחור 
1/4 כוס שומשום לבן 
1/4 כוס גרעיני חמנייה

הוראות הכנה

1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח המלא, אבקת אפיה, שיבולת שועל, מלח אטלנטי ושלושת סוגי השומשום במשך דקה בלבד במהירות איטית.

2 מוסיפים מים ומערבבים כחצי דקה ומוסיפים את השמן עד קבלת הבצק.

3 מסיימים את הבצק בלישה ידנית ע"ג שולחן העבודה מעט מקומח. מניילנים ומקררים כחצי שעה .

4 מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפייה.

5 חותכים את הקרקרים לפני האפייה עם גלגלת פיצה.

6 מברישים בביצה טרופה לשכבה אחידה ודקה.

7 מערבבים את כל מרכיבי תערובת הדגנים. מפזרים את התערובת על הקרקר. אופים בחום של 180כ- 25-27 דקות.